Connection has lost...

Interview met Rob Koenen


Iedere nieuwsbrief stellen we een aantal vragen aan een RRA deelnemer, om deze (nog) beter te leren kennen. Deze keer is het de beurt aan Rob.   

Zou je je zelf willen introduceren?
Rob Koenen, sinds een jaar lid van de RRA, sinds de eerste Corona-lockdown serieus aan het lopen. Ik woon in Kralingen vlak bij de plas, met mijn partner Hilde en, vanwege Corona, tijdelijk weer beide volwassen dochters Rosa en Stella. Ik ben een Rotterdamse ondernemer. 

Wat kan je ons vertellen over je werk?
Na een loopbaan bij KPN, in Silicon Valley en bij TNO  ben ik 4 jaar geleden met drie collega’s uit TNO gestapt om een eigen bedrijf te beginnen: Tiledmedia. We ontwikkelen hardcore VR-technologie die door grote bedrijven wereldwijd gebruikt wordt. Ik ben “Chief Business Officer” en ik werk op de grens van techniek en business. Ik ben bij Tiledmedia verantwoordelijk voor de omzet.

Aangezien dit over Fitte Leiders gaat: ik heb in mijn loopbaan project- en programmamanagement gedaan, en vooral veel leiding gegeven aan grote internationale samenwerkingsverbanden. Dat betekent informeel leiderschap, waarin je mensen uit andere bedrijven, waarover je geen formele zeggenschap hebt, met inhoudelijke argumenten moet overtuigen om samen dingen te doen. Eigenlijk is dat het soort leiderschap dat het beste past bij  professionals, ook binnen je eigen bedrijf. 

Wat betekent hardlopen voor jou?
Elke dag er even uit, weer of geen weer, heerlijk. Ik liep voor Corona wel één keer per week in het weekend, maar toen ik thuis moest werken kneep ik er elke dag tussen de middag even uit om een “rondje plas” te doen. Het houdt me gezond, we zijn thuis ook wat gezonder gaan eten en dat merk je. Ik vind het leuk om samen te lopen tijdens de trainingen maar toen er geen trainingen waren liep ik net zo makkelijk op een vroege zaterdagmorgen 30 km in mijn eentje al rennend door Rotterdam te dwalen. 

Wat brengt het lidmaatschap van RRA je?
In eerste instantie contact met mensen die net zo tegen het hardlopen aankijken, die er mee bezig zijn, en die tips en adviezen hebben. Toen ik op 11 april mijn eerste marathon-afstand liep kriskras door het Kralingse Bos was het geweldig om te zien dat er spontaan RRA-collega’s mee kwamen lopen en fietsen. Inclusief mensen die ik nooit iets verteld had over mijn plannen om een stukje te gaan rennen die dag.  En ik heb vooral geleerd hoe belangrijk het is om langzame kilometers te maken.

Verder is het interessant om te horen wat iedereen doet  – het is een divers gezelschap. Er zijn weinig directe verbanden met mijn tak van sport, maar ik vind het geweldig leuk om te horen wat er in andere bedrijven speelt en hoe men de dingen aanpakt. Mijn eerste 12 maanden lidmaatschap zijn natuurlijk wat vreemd verlopen, er konden weinig activiteiten worden georganiseerd, maar nu gaat dat weer beginnen en daar kijk ik naar uit. Ik kijk natuurlijk vooral uit naar mijn eerste échte marathon – die van Rotterdam in oktober!

Wat zijn je doelen, zowel zakelijk als sportief?
Zakelijk wil ik ons bedrijf uitbouwen tot een gezonde onderneming die de groei nog even door kan zetten. Voorlopig is onze omzet jaarlijks verdubbeld, en iedereen die een beetje kan rekenen ziet de uitdaging om dat vol te houden. We willen wereldleider zijn op ons gebied, en ik geloof dat we dat ook kunnen claimen met klanten in US, China, Korea, UK en de rest van Europa. We ondersteunen de Olympische Spelen in Tokyo met onze technologie, en als alles goed gaat gaan we nog veel meer doen voor Beijing.

Sportief is het simpel: de marathon van Rotterdam lopen, ik hoop binnen de 3:30  te finishen, en met de schema’s van onze trainers moet dat kunnen! Nooit te oud voor een mooi PR :-)

Welke boodschap wil je RRA leden en aspirant leden meegeven?
Sommige RRA-leden zijn al 10, 15 of zelfs nog meer jaar lid, en vaak lopen ze nog veel langer. Ik vind het een grappig idee om die als relatief nieuw lid en beginnende loper een boodschap mee te geven. Nou goed dan: ik wens iedereen een goede voorbereiding op de Marathon van Rotterdam! Voor aspirant-leden is het wat eenvoudiger:  de RRA is een motiverende club met inspirerende leden, zowel sociaal, zakelijk als sportief. Een aanrader voor ondernemende mensen die ervan houden om geregeld hard te lopen!

Rob Koenen in gesprek met Martijn de Heer

 NIEUWS: 15 juli 2021 Een gezond leven zonder stress >>