Connection has lost...

Verslag leefstijl clinic Koen de Jong

Op 19 juni 2021 vond de eerste RRA Leefstijl Clinic plaats, waarin we niemand minder dat Koen de Jong ontvingen. Koen heeft leden van de Rotterdam Running Ambassadors en diverse gasten mee genomen in de wondere wereld van de ademhaling. Iets dat zo vanzelfsprekend is dat je er bijna geen aandacht aan schenkt, maar doe je dat wel dan gaat er een wereld voor je open. Bewuste ademhalingsoefeningen bieden mogelijkheden voor een meer ontspannen manier van leven, maar geven ook kansen op een positieve beïnvloeding van de sportieve prestaties.

Ook binnen onze eigen RRA hebben wij diverse leden die zich in het dagelijks leven bezig houden met een fitte levenswijze. Jan Hazelzet is hier een voorbeeld van. Als Em. Hoogleraar Kwaliteit en uitkomsten van de zorg in het Erasmus Medisch Centrum houdt hij zich bezig met onderzoek naar en verbetering van waardegedreven zorg die het beste is voor de patiënt en die vooral redeneert vanuit een gezonde leefstijl en preventie. In de clinic van 19 juni heeft hij de toehoorders verteld over het leefstijlroer en het geheim van bewoners in de Blue Zones. Mensen die in deze streken op de wereld wonen worden bovengemiddeld oud en dat ook op een prettige wijze. Een graantje mee pikken van hun geheimen kan ons dus echt wat opleveren!

Ben je, mede op grond hiervan, geïnteresseerd geraakt in de Rotterdam Running Ambassadors of welke events er nog meer op het programma staan, neem dan contact op via het formulier of stuur een email naar info@rotterdamrunningambassadors.nl