Connection has lost...

“KEEP ON TRACK” Leefstijlsessie Gezonde Voeding


RRA-ers: “KEEP ON TRACK”

Om op het goede gezonde spoor te blijven heeft de RRA dit jaar het programma ‘Fitte leiders’ geïntroduceerd. Het onder de aandacht brengen van een ‘gezonde leefstijl’ maakt daar onderdeel van uit.

Een gezonde leefstijl is meer dan alleen hardlopen en gezond eten. Dat weten we. Ook weten we dat teveel stress, te veel/langdurig zitten en te weinig slapen, betekent dat we ‘minder gezond bezig zijn’. En zelfs als we weten wat de gevolgen hiervan zijn en op den duur zullen ervaren dat we ons, minder fit zullen voelen of zelfs ziek worden, kunnen we het roer moeilijk omgooien. De symptomen van een ongezonde leefstijl openbaren zich vaak pas na langdurig ‘ongezond gedrag’. Dat er in ons lichaam dan inmiddels al allerlei processen verstoord zijn, wordt vaak (te) laat herkend en onderkend.

Om met elkaar ‘on track’ te blijven is continue aandacht voor gezondheid en gezond gedrag noodzakelijk. Aan de hand van het zgn “leefstijlroer’ van de ‘Vereniging Arts en Leefstijl’ proberen we dit aan de orde te stellen. Een regelmatig leven met voldoende slaap en ontspanning, gezond eten, voldoende bewegen, en sociale contacten en zingeving zijn de belangrijkste pijlers om lichamelijk en geestelijk vitaal te blijven.

Bovendien is je leefomgeving van belang. Het roer kan gemakkelijker om als je partner en/of gezinsleden en collega’s daar ook in meegaat(n).

Om die reden willen we ook de omgeving van RRA leden uitnodigen om deel te nemen aan de ‘leefstijl events’ die we organiseren. Partners en ‘business contacten’ zijn meer dan welkom om deel te nemen waarmee misschien zelfs nieuwe RRA-ers aansluiting vinden.

Bij ons eerste leefstijl-event heeft Koen de Jong ons laten zien hoe we onze ademhaling kunnen beïnvloeden en wat de effecten daarvan zijn op hartslag en stress.

Komend event (zaterdag 9 oktober a.s.) staat gezonde voeding op het programma.

Onze gastheer is de heer van Gelder van ‘AGF van Gelder’ te Ridderkerk, een groothandel in aardappelen, groenten en fruit.

Gerrit van Gelder zal ons meenemen in de wijze waarop AGF van Gelder de markt (horeca en consument) stimuleert tot een aantrekkelijker voedingsaanbod.  Samen met restaurants, (top)koks en consumenten ontwikkelen zij en stimuleren ze de markt tot een gezonde(re) consumptie met minder of zelfs zonder vlees.

Het aanbod van ‘van Gelder’ in o.a. groenten, fruit, aardappelen, kruiden, paddenstoelen, salades en sappen is enorm uiteenlopend. Van Gelder investeert veel tijd in innovatieve ontwikkeling en ondersteuning van de horeca-markt in het goede gebruik en een attractieve verwerking van groenten en fruit in hun gerechten (en qua seizoen wanneer) op de menukaart.  In hun Proef centrum in Ridderkerk zal hij vertellen over de manier waarop zij daaraan bijdragen en hoe zij het gebruik ervan stimuleren.

Maar voorafgaande aan zijn presentatie zal sportdiëtist Vera Wisse een presentatie geven over gezonde voeding. Wat is gezonde voeding in het algemeen, waaruit bestaat dat, hoe vaak en hoeveel moeten we eten. Moeten wij als lopers extra eten en wanneer wel en niet? Vera Wisse is niet snel onder de indruk van alle trends en hypes die de laatste jaren aan ons voorbij razen. Volgens Vera Wisse is het niet nodig dit allemaal bij te houden. Met een gezonde dosis Zeeuwse nuchterheid verwijst ze veel van die trends naar het land der fabelen. Simpel is het nieuwe slim. “Het slechtste wat je kunt doen op het moment dat je gezonder wilt gaan eten, is om domweg alleen maar minder te gaan eten. Het gaat erom dat je anders moet gaan eten.”

Kortom een boeiende en inspirerende ochtend, dus zet  9 oktober alvast in je agenda en bedenk eventueel wie je daar naar toe wilt meenemen.

Voor wie is deze clinic?

Onze leden vormen een brede vertegenwoordiging van het Rotterdamse bedrijfsleven en de Rotterdamse (semi-) publieke sector. Elk lid is vanuit zijn of haar leidinggevende of zelfstandige positie in staat om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en promotie van de stad en versterkt de onderlinge business van de leden en hun organisaties.

Voel je je thuis in ons profiel of ben je partner of zakelijke relatie van een RRA-er  en heb je interesse in deze open clinic dan ben je van harte welkom.

>> MELD JE AAN <<


Praktisch:

Datum:            Zaterdag 09 oktober

Locatie:           Experience Center van Gelder

Krommeweg 10, Ridderkerk

Tijd:                 10. 00  -13. 00 (optioneel hardlooptraining vanaf 09u00)
 

Programma:

09:00 uur          Looptraining vanaf Van Gelder (start P van Gelder, kofferbaktraining)

10:00 uur          Ontvangst Van Gelder in het proefcentrum

10.30 uur          Presentatie Gerrit van Gelder in de demo keuken

11.15 uur          Presentatie Vera Wisse in de demo keuken

12.00 uur          Afsluitend hapje en drankje in het proefcentrum
 

Optioneel is het mogelijk om aan te sluiten bij een RRA hardlooptraining van 09.00 tot 10.00 u vanaf dezelfde startlocatie.

MEER WETEN?
Vul dan het contactformulier in.