Connection has lost...

Aandacht voor spieren met Errol Esajas!


Focus op gezonde leefstijl bij de Rotterdam Running Ambassadors
De Rotterdam Running Ambassadors werd in 2001 opgericht als een Rotterdamse hardlopende businessclub of een ondernemende hardloopclub. De laatste jaren breiden we onze aandacht voor gezond leven uit van alleen hardlopen naar fitheid in het algemeen. We organiseren door het jaar heen diverse events onder de naam ‘RRA Leefstijl’. Op 2 juli 2022 staat het eerstvolgende op de kalender. Ondernemende mensen, die een band met Rotterdam en hardlopen / de marathon hebben zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen en op deze wijze kennis te maken met leden, de sfeer en de activiteiten van de Rotterdam Running Ambassadors.

Aandacht voor bewegen, maar zeker ook de spieren!
In het kader van het leefstijlprogramma willen we dit keer aandacht vragen voor krachttraining. Als je kijkt naar de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad, die 2,5 uur matig intensief bewegen per week voorschrijft, dan zijn we als Running Ambassadors natuurlijk goed bezig. Maar wat veel mensen niet weten is dat de Gezondheidsraad daarnaast ook expliciet spier- en bot versterkende oefeningen voorschrijft!

Spieren zijn namelijk een wonderlijk fenomeen. Zo word je ouder, maar je spieren blijven jong. De spiervezels in je lijf worden namelijk continu afgebroken en weer opgebouwd. Dat gaat met een snelheid van 1% tot 2% per dag. Oftewel binnen 3 maanden zijn je spieren helemaal vernieuwd. Die jonge spieren betekenen overigens niet dat je ze niet moet trainen. Integendeel, kracht gaat makkelijk verloren en moet goed onderhouden worden. Iemand die een week in bed ligt, verliest ongeveer 1,5 kilo aan spiermassa. Het goed onderhouden van je spieren is daarom erg belangrijk. Dit doe je op 2 manieren: voldoende eiwitten eten en spierversterkende oefeningen. 

Na een looptraining op het Eiland van Brienenoord duiken we dieper in de theorie en praktijk van effectieve krachttraining. Dit doen we in het Sports Performance Center Rijnmond van Errol Esajas, dat vlakbij de toegangsbrug naar het eiland ligt. Esajas is een echte kampioenenmaker. Hij was de trainer van atleten Robert Lathouwers en Patrick van Luijk en verzorgde ook de fysieke training van sporters als Kiki Bertens, Raemon Sluiter, Edgar Davids en Denzel Dumfries. Met deze atleten ontwikkelde hij een geheel eigen trainingsmethode waarmee hij op speelse en effectieve manier aan kracht en coördinatie werkt. Verwacht geen zware gewichten of ingewikkelde toestellen. Esajas richt zich op de eigen kracht die het lichaam in zich heeft. 

Errol zal hier zelf meer over vertellen op deze ochtend tijdens een korte theoriesessie. Daarna volgt nog een tweede training in het trainingscentrum waarbij we zijn aanpak zelf kunnen ervaren.

Informatie locaties:
Startlocatie looptraining: Brug Zuiddiepje, Eiland Van Brienenoord  
Locatie clinic: Sport Performance Centre Rijnmond, Reitdiep 1, Rotterdam

Programma 
09:45-10:00: Verzamelen bij Brug Zuiddiepje, Eiland Van Brienenoord  
10:00-11:00: Looptraining op Eiland Van Brienenoord
11:00-11:15: Ontvangst, verfrissen, versnapering bij SPC Rijnmond (Reitdiep 1) 
11:15-12:00: Theoretisch gedeelte door Errol Esajas
12:00-13:00: Praktijk in de zaal door Errol Esajas

Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan via het contactformulier of stuur een mail naar info@rotterdamrunningambassadors.nl
(RRA leden kunnen via de activiteitenkalender op de website aanmelden)