Connection has lost...

Tweeluik over duurzaamheid


Duurzaamheid: een onderwerp dat al een tijd in de actualiteit staat. Mede door de energie – en klimaatcrisis is het steeds hoger op de agenda van velen beland, maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk? Hoe werkt het in de praktijk? Levert het wat op? Is het te betalen?
 
Rotterdam Running Ambassadors (RRA) gaat dit jaar twee evenementen organiseren die dieper op het thema Duurzaamheid ingaan. We laten RRA-leden en externen aan het woord die ons kunnen toelichten hoe zij duurzaamheid in hun werk benaderen en vormgeven.
 
Het tweeluik bestaat uit:
  1. Een bedrijfsbezoek op dinsdag 6 juni om kennis te maken met een mooi praktijkvoorbeeld. We worden ontvangen bij Picnic, de snelgroeiende online supermarkt, die uitsluitend met elektrische karretjes aan huis bezorgt en geen eigen winkels heeft. We worden meegenomen in het bedrijfsverhaal en hoe zij duurzaamheid in de praktijk verwerken (zie voor meer details hieronder).
  2. Een netwerkbijeenkomst met een forumdiscussie in het najaar van 2023 waarin enkele RRA-leden een korte inleiding zullen geven over dit onderwerp en – specifiek – over de reeds eerdergenoemde vragen. Aan de hand van deze beschouwingen gaan we met elkaar in gesprek over de diverse standpunten en meningen. Doel: leren, inspireren en gezelligheid.
 
Potentiële leden en andere geïnteresseerde professionals uit onze directe omgeving zijn van harte welkom om aan te sluiten. We willen graag anderen laten zien wat we als RRA te bieden hebben en tegelijkertijd zijn wij zeer geïnteresseerd in hun  inzichten en ervaringen.
 

Bedrijfsbezoek aan Picnic op 6 juni
Picnic heeft ons uitgenodigd op hun fulfilment center in Berkel en Rodenrijs, Da Vincistraat 1. Lees meer 
 
Programma zal er ongeveer als volgt uitzien:
17.30 uur: inloop en drankje
18.00 uur: welkom door onze voorzitter en Gerard Scheij van Picnic
18.15-19.00 uur: presentatie CEO Michiel Muller incl. filmpje gerobotiseerde centrum Utrecht
19.00-19.30 uur: rondleiding
19.30 uur: drankje en hapje
20.30 uur: einde
 
Indien je graag mee wilt en nog niet bekend bent met één van onze leden, neem dan contact op met Yap Chie Cheung (cheung.yapchie@gmail.com). Wanneer je mee gaat als introducé, dan verzorgt jouw contactpersoon de aanmelding.
 
Tot slot nog enkele tips van boeken en artikelen over duurzaamheid die we kunnen aanbevelen aan jullie, ter inspiratie:
  • How to avoid a climate disaster (Bill Gates)
  • The Upcycle (Michael Braungart & William McDonough)
  • Drawdown (Paul Hawker)
  • The Responsible Company, what we've learned from Patagonia's first 40 years (Yvon Chouinard & Vincent Stanley)
  • En tenslotte een boek afkomstig uit onze eigen gelederen: Onderwater 2.0 (Guido Dubbeld)

 
We kijken uit naar een grote opkomst en een levendige discussie, dus meld je snel aan!