Connection has lost...

Op bezoek bij: Picnic


De Running Ambassadors bezochten op 6 juni Picnic, de snelst groeiende online supermarkt van Nederland. CEO Michiel Muller en zijn team ontvingen ruim 75 leden en introducees in het gloednieuwe ‘Fulfilment Center 6’, in Berkel en Rodenrijs.

Michiel nam ons mee in zijn inspirerende verhaal over het idee achter Picnic, de start in Amersfoort 7 jaar geleden, de expansie in Nederland en de ambities om na Nederland ook de rest van Europa te gaan veroveren - in Duitsland en Frankrijk is Picnic reeds geland.

Michiel vertelde dat Picnic veel meer is dan een online supermarkt. Het is een unieke combinatie van de wederopstanding van de melkboer (zichtbaar, bekend, dichtbij en vertrouwd), een technologiebedrijf (Picnic ontwikkelt zelf de app en alle backend-technologie) en een logistieke expert, met een uitgekiend, snel groeiend en voortdurend verder geoptimaliseerd netwerk van distributie- en fulfilmentcentra.

En nee, dus geen eigen winkels; dat scheelt enorm in de kosten. Maar wel kekke, herkenbare elektrische autootjes die de boodschappen volgens een uitgekiend schema bij de consument thuisbezorgen. Tegen scherpe prijzen en zonder bezorgkosten, aldus Michiel.

Nadat hij het Picnic-concept had uitgelegd ging Michiel in op het thema duurzaamheid. Duurzaamheid begint bij de efficiënte logistiek, de geheel elektrische bezorgvloot en de grote aantallen zonnepanelen op de daken van Picnic's enorme distributiecentra. Verspilling wordt tegengegaan door levensmiddelen tegen de houdbaarheidsdatum via een ‘too good to go’ promotie alsnog naar de consument te leveren, of aan een voedselbank te doneren. Picnic neemt verpakkingsmaterialen weer in en zorgt voor de recycling ervan. Van bijdragen aan het lokale voedselbos tot het aanbieden van gezond en duurzaam eten in het bedrijfsrestaurant, op alles wordt gelet.

Een uitgebreide rondleiding door het fulfilment centrum maakte duidelijk hoe goed het totale concept in elkaar steekt en hoe gericht en betrokken het team aan het succes werkt. Lekkere – en verantwoorde – hapjes en drankjes sloten het bezoek af.

De RRA was onder de indruk van een mooi staaltje ondernemerschap en een uniek bedrijf. Michiel en team, bedankt!


Naast het lopen van marathons zijn Rotterdam Running Ambassadors zakelijk en bestuurlijk actief in Rotterdam en omgeving. We organiseren sportieve evenementen en business- en netwerkbijeenkomsten. Vaak worden ze zelfs gecombineerd, zoals bij onze buitenlandse marathonreizen waar altijd een businessprogramma bij zit.

Potentiële leden en andere geïnteresseerde professionals uit Rotterdam en directe omgeving zijn van harte welkom om kennis te maken en aan te sluiten bij één van onze activiteiten. Meer informatie vind je op deze website.