Connection has lost...

RRA Adopteert Rotterdam Ekiden Business Run


In het kader van de in 2023 gestarte samenwerking tussen de RRA en de Rotterdamse atletiekvereniging PAC heeft de RRA dit jaar voor het eerst de EKIDEN Business Run geadopteerd. De RRA was gastheer van het Business Run Paviljoen waarin de business teams zich konden verzamelen en omkleden; er was ook een bar met versnaperingen. In 2024 is de RRA weer de gastheer: Rotterdam Ekiden Business Run 2024.

De EKIDEN is een bijzondere, uit Japan overgewaaide estafettevorm waarbij een team samen een marathon aflegt. Het is een loopvorm die bij uitstek geschikt is voor business teams: zes lopers lopen respectievelijk 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 km, samen 42,195 km. De RRA liep zelf mee met 4 business teams.

De start en de finish voor alle lopers is op de atletiekbaan, en het Business Run Paviljoen stond naast de finishlijn. Een ideale gelegenheid om te netwerken voor, en zeker na het lopen, en tegelijk de voortgang van de estafettelopers in de gaten te houden.

Karten Uil is voorzitter van de RRA. Hij licht toe: "De samenwerking met PAC zal in de komende jaren worden voortgezet, en het bestuur gaat zich inspannen om bij volgende edities meer business teams te laten meedoen met de EKIDEN. We zullen als club ons Rotterdamse netwerk gebruiken om de komende jaren de Business Run op de kaart te zetten. Het is onze ambitie de Rotterdam Ekiden Business Run uit te bouwen tot een loop-evenement waarbij er naast hardlopen en ontspanning ook ruimte is om te netwerken."

In het kader van dezelfde samenwerking tussen PAC en RRA sponsort de RRA ook de PAC Rotterdam Marathon Trainingslopen.