Connection has lost...

It's all about training


Op 14 april 2024 staat de NN Marathon Rotterdam op het programma. Onze thuismarathon, de #mooiste, start onderaan de Erasmusbrug, maakt een mooie ronde over Zuid, gaat via het centrum, Crooswijk, rond het Kralingse Bos en dan op naar de finish op de iconische Coolsingel!

De marathon is een bijzondere ervaring om naar toe te leven, maar als hardlopers weten we dat het eigenlijk gaat om het traject daarvoor:

It's all about training!

De Rotterdam Running Ambassadors hebben hiervoor een uitgebalanceerd trainingsprogramma met 4 tot 6 keer traininen in de week opgesteld door deskundige traininers.  Het schema is met zorg samengesteld en bouwt geleidelijk op. Het heeft testmomenten, weken van relatieve rust maar ook stevige weken die uiteindelijk overgaan in de 'taperfase'.

In het trainingschema wordt vooral "op tijd" en intensiteit getraind, zodat verschillende ambities voor de marathon door elkaar kunnen trainen elk op hun eigen niveau.

Ben je geïnteresseerd om via de Rotterdam Running Ambassadors je voor te bereiden voor de Marathon Rotterdam? Neem dan contact met ons op.

https://runningambassadors.nl/contact

PAC x RRA

RRA & PAC organiseren in de aanloop van de marathon een serie trainingslopen die opbouwen in lengte naar 14 april. Er is een informatiebijeenkomst waar training, mogelijke blessures, voeding en schoenen (HOKA) aan bod komt. Daarna volgen de 4 duurlopen over verschillende routes rondom Rotterdam.

- 14 januari: informatiebijeenkomst (inloop 9:45)
- 21 januari: 20km duurloop
- 11 februari: 25km duurloop
- 3 maart: 30km duurloop
- 24 maart: 35km duurloop

Bij de langste afstanden (30km en 35km) is het mogelijk om 5km minder te lopen.

De kosten bedragen dan € 5,00. Dit kun je ter plekke voldoen.

Wat krijg je ervoor? Duurlopen in een vast tempo oplopend van 6:30min per km tot en met 4:45min per km. Begeleid door voorlopers en fietsers en elke 5 km een drankpost. Elke trainingsloop heeft een andere route. Natuurlijk kun je je omkleden en douchen bij PAC Rotterdam. De start is strak om 09:00 uur dus wees op tijd!

Locatie: PAC Rotterdam, Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam