Connection has lost...

Wie kiest voor kwaliteit van leven, kiest voor een gezonde leefstijl?!


Interessante keuze, nietwaar? We weten wel veel over gezondheid en een gezonde leefstijl, maar we handelen er vaak niet naar. Want de korte termijn keuze is vaak zo aanlokkelijk: een etentje met vrienden, een feestje of borrel met ‘n lekker biertje, wijntje, een hapje erbij. Of die andere keuzes: die lekkere snelle hap, een pizza of kant-en-klaar gerecht. Salade erbij, en we zijn weer ‘goed bezig’. Na het eten dat ene chocolaatje bij de koffie, waar het nooit bij blijft. Kaasje later op de avond, hangend voor de buis ? Hoe erg is het als je hiervoor kiest? Nou, helemaal niet erg, zo lang je het maar niet elke dag doet!

Zo lang mogelijk fit en vitaal zijn en blijven, dat is toch ook een van onze drijfveren om te sporten? Regelmatig lopen en bewegen is goed voor iedereen. Toch is er ook bij mensen die regelmatig hardlopen nog wel wat winst te behalen op het gebied van gezondheid en leefstijl.

Omdat door de coronamaatregelen onduidelijkheid bestaat over wanneer marathons weer mogelijk zijn, is er gekozen voor een langere tijdshorizon. De deelnemers van de RRA én potentiële nieuwe leden, hebben zich als doel gesteld om topfit aan de start te staan van de Rotterdam Marathon 2022.

Hoe geven we hier als Rotterdam Running Ambassadors invulling aan? Allereerst vooral door goed te blijven trainen, hopelijk snel weer gezamenlijk. Daarnaast willen we specifieke aandacht schenken aan de meest belangrijke elementen van een gezonde leefstijl:
  • Gezonde voeding: er wordt zoveel over geschreven en gesproken maar wat is wijsheid? Wat zijn de belangrijkste pijlers van een gezond eetpatroon?
  • Voldoende bewegen: we bewegen wel maar zitten nog veel te veel, waar kunnen we nog winst behalen? Denk aan krachttraining, lenigheid, balans.
  • Stress reductie: ontspanning, ademhaling en voldoende slaap; een open deur misschien maar wel een veel belangrijkere pijler dan menigeen denkt.
  • Immuniteit verbeteren: hoe doe je dat?
  • Sociale contacten en zingeving
De commissie ‘gezonde leefstijl’, bestaande uit ervaren professionals op het gebied van voeding en leefstijl, zal RRA (aspirant) leden tot een gezonde leefstijl inspireren via een aantal ‘gezonde RRA –events’. Hoe we dit gaan oppakken zullen we de komende tijd bekend maken.

Karien Evers

<< Interview met Jacco Vreugdenhil NIEUWS: 5 mei 2021