Connection has lost...

Het favoriete hardlooprondje van.. Martijn de Heer


Op de racefiets schiet het landschap aan je voorbij; mooie, maar ook saaiere delen van het landschap wisselen zich af. Met een korter bereik als hardloper, dien je selectiever te zijn voor wat betreft de route die je kiest. Iedereen geeft een andere invulling aan wat saai en wat mooi is qua landschap. In de praktijk loop je vaak je vaste rondje vanuit huis, maar er zijn altijd alternatieven.  

Mijn favoriete rondje begint ’s ochtends vroeg op het Noordzee strand aan de voet van de Brouwersdam in Zeeland. Van mei tot september heb je een grote kans om zeehondjes te zien zwemmen, op zoek naar vis, bij de sluis naar het Grevelingenmeer. Het strand richting Renesse is breed en wijds en geeft altijd stukken hard zand prijs waarop het lekker lopen is, of het nu vloed of eb is.

Na de laatste strandtent bij Renesse duik ik vervolgens graag de duinen in richting Burgh-Haamstede; een mooi stukje natuur dat nog niet bebouwd is in tegenstelling tot de vele vakantiechalets verderop.

Kleine zwarte paarden lopen er los en je kan er allerlei verschillende vogels spotten. Op dit punt neem ik een besluit om al dan niet mezelf te testen; hoe fit ben ik? Je kan van hieruit namelijk verschillende routes kiezen om terug te keren naar het begin punt. De korte route terug is via het centrum van Renesse, hardlopend tussen de Duitse toeristen door, me even een echte ‘local’ te voelen. De lange route brengt me via de polder terug. Met een grote kans op een  frisse tegenwind, wordt ik op de  laatste  kilometers extra op de proef gesteld.

Hardlopen geeft mij rust.  ’S ochtends de natuur zien ontwaken geeft daarbij extra energie. Het is altijd leuk om in vreemde steden al hardlopend de omgeving te verkennen, of vanuit huis weer eens je stad in te gaan en te aanschouwen, maar voor mij is het mooiste om de hardloopschoenen mee te nemen naar de Zeeuwse kust en in de ochtendgloren eindelijk te begrijpen waarover Bløf toch al die tijd zong!

Wil jij je favoriete rondje met ons delen? Laat even weten aan Martijn!

 << Een gezond leven zonder stress NIEUWS: 15 juli 2021  Lopen met hoofd en hart >>