Connection has lost...

VeRRAssend: kunst op straat!


Tijdens de Havenloop, bij het passeren van de Oude Maasweg, scandeerden we en masse de tekst Alles blijft, alles gaat voorbij: Alles blijft voorbijgaan van Jules Deelder. Deze woorden, met gulle letters geschreven op een loods, bracht ons weer een aantal kilometers verder. Vergelijkbaar is de dichtregel Alles van waarde is weerloos, op het gebouw van de Willem de Kooning Academie, waarvan we bijna allemaal weten dat ik het over de dichter Lucebert heb.  Ook in de metro of bij het zien van een vuilniswagen kijk ik altijd reikhalzend uit naar de poëzie die je daarin kunt ontdekken.

Maar er is véél meer!! Tijdens  een RRA Coronaloopje in de stad bemerkten we dat Rotterdam een gigantische hoeveelheid indrukwekkende streetart heeft, zoals muurschilderingen, gemaakt door  lokale kunstenaars, waarvan sommigen heimelijk ’s nachts werken, allen met  een eigen unieke stijl.

In Crooswijk is er zelfs een initiatief ondernomen voor de eerste legale graffitimuur, de Hall of Fame. De muur is 204 meter lang, en voor iedereen toegankelijk. Het is de eerste zogenaamde Wallspot in Nederland. Via Wallspot kan iedereen wereldwijd muren reserveren, om er daarna in alle rust een eigen ontwerp op los te laten. Zo zie je op deze muur iedere keer weer andere schilderingen verschijnen en verdwijnen. Met elkaar vormen ze een zeer kleurrijk en spannend beeld. De Hall of Fame is daarmee ook een laagdrempelig podium waar jong en lokaal talent zich kan ontwikkelen, in het daglicht.

Rewriters Rotterdam

Graag wil Ik wil jullie attenderen op de app van de Rewriters010. Deze kunstorganisatie heeft zes looproutes uitgezet, dwars door de stad langs de meest opmerkelijke streetart. De routes zijn zo’n vijf kilometer lang en lopen door verschillende wijken. In de app vind je de routekaarten en foto’s van de kunstwerken zodat je je voorafgaand of achteraf na je loop je nog iets langer kunt laten inspireren!

Margret Teeuwen

<< Het favoriete hardlooprondje van de nieuwe voorzitter  NIEUWS: 21 oktober 2021  Londen Marathon: Team Michiel >>